ایلام قطب فراوری بیتومین در کشور، صنایع جانبی وجود ندارد

به گزارش مجله سرگرمی، خبرنگاران-گروه استان ها: بیتومین گوهری گران بها و باارزش در دل رشته کوه های زاگرس که به قیر طبیعی نیز معروف است دارای 160 مورد استفاده از صنایع چسب، ایزوگام، پودر جوهر چاپگر رایانه، رنگ، لاستیک سازی و دیگر موارد صنایع شیمیایی است.

ایلام قطب فراوری بیتومین در کشور، صنایع جانبی وجود ندارد

بزرگترین معادن خاورمیانه به ارزش یک هزار میلیارد تومان در استان ایلام در شهرستان ایوان واقع شده است.

محمد سلیمان بیگی عضو هیئت علمی دانشگاه ایلام در مصاحبه با خبرنگاران گفت: این ماده به نام بیدسوتای در بازارهای بین المللی شناخته می گردد که به آن اصطلاحا قیر طبیعی یا آسفالت، قیر معدنی ، بیتومین گفته می گردد.

وی اضافه نمود: بیش از 160 استفاده صنعتی از این ماده گزارش شده است که در صنایع چسب، رنگ، لاستیک سازی، آسفالت و در قیرهای پالایشگاهی و در ایزوگام استفاده می گردد.

وی ادامه داد: در آمریکا، کانادا، روسیه، استرالیا، عراق و ایران منابع عظیمی از قیر طبیعی وجود دارد.

وی با اشاره به اینکه این ماده معدنی می تواند به منجر به اشتغال و توسعه استان محروم ایلام گردد، گفت: متاسفانه به خوبی از ظرفیت های معادن استان برای اشتغال در استان استفاده نمی گردد.

بزرگترین معدن بیتومین خاورمیانه در ایوان واقع شده است

نبی اله سماواتی یکی از کارشناسان معدن در مصاحبه با خبرنگاران بیان نمود: بزرگترین معدنی که در خاورمیانه شناخته شده در ایران و در استان ایلام قرار گرفته است.

وی گفت: سالیانه حدود 2 الی 3 هزار تن قیر معدنی از این معدن استخراج می گردد.

وی اضافه نمود: نزدیک به 2 میلیارد تومان بر روی این معدن سرمایه گذاری ثابت صورت گرفته که برای 11 نفر به صورت مستقیم اشتغالزایی ایجاد شده است.

معدن گیلانه زرنه تنها یکی از 7 معدن فعال بیتومین استان است

ولی باج معاون امور معادن استان ایلام در مصاحبه با خبرنگاران گفت: معدن گیلانه زرنه شهرستان ایوان یکی از 7 معدن فعال استان در زمینه بیتومین است.

وی گفت: هم اکنون سالانه 22 هزار تن ماده معدنی بیتومین در استان ایلام استخراج می گردد.

وی ادامه داد: ارزش معادن بیتومین استان در حول یک هزار میلیارد تومان است و استان ما نیز در کشور از نظر مقدار استخراج و مقدار ذخیره شناسایی شده رتبه دوم را دارد.

وی اضافه نمود: ایران پس از آمریکا و کانادا با 15 درصد ذخایر بیتومین در رتبه سوم دنیا واقع شده است.

باج با اشاره به اینکه معادن استان فقط شامل بیتومین نمی گردد و 68 ماده معدنی در کشور 12 نوع این میزان در استان ایلام وجود دارد، توضیح داد: ارزش تولیدات مواد معدنی در استان ایلام بیش از 50 میلیارد ریال است.

وی توضیح داد: وجود مرز مهران و ظرفیت بزرگ معادن در استان باعث شده راه صادرات برای مواد معدنی هموار باشد، گفت: متاسفانه نبود سرمایه گذاری برای کارخانه فرآوری در زمینه مواد معدنی در استان وجود ندارد.

معاون امور معادن استان ایلام با اشاره به اینکه سازمان صنعت، معدن و تجارت استان از هرگونه سرمایه گذاری در بخش معدن به خصوص برای صنایع جانبی حمایت می نماید، گفت: 94 معدن در استان ایلام فعال است و سالانه 9 میلیون تن مواد معدنی این معادن برداشت می گردد که قطعا ظرفیت بزرگی برای استان است.

نبود کارخانه های تبدیلی

اما این معدن مشکلاتی هم دارد و نبود کارخانه های تبدیلی در استان باعث شده این گوهر باارزش تنها به صورت پودر شده صادر گردد.

در حال حاضر در شهرستان ایوان 3 معدن فعال بیتومین وجود دارد که سالانه بیش از 15 هزار تن قیر طبیعی یا بیتومین از معادن استخراج می گردد که با حمایت های بیشتر می توان ارزآوری این محصول را در داخل کشور به چند برابر افزایش داد.

بیتومین، سنگ گچ، سنگ آهک، لاشه و مالون، آلوویوم آهکی، شیل و مارن، کلسیت، سیلیس، شن، ماسه، مرمریت و نمک مواد معدنی استان ایلام هستند.

sloblag.com: سلوبلاگ: سیستم مدیریت محتوای قدرتمند سلوبلاگ

virapars.ir: ویراپارس: سئو، طراحی سایت، بهینه سازی وب سایت، طراحی پرتال، طراحی قالب وردپرس

dorezamin.com: دور زمین: بانک سفر و گردشگری

منبع: خبرگزاری مهر
انتشار: 17 اردیبهشت 1401 بروزرسانی: 17 اردیبهشت 1401 گردآورنده: kurdeblog.ir شناسه مطلب: 54894

به "ایلام قطب فراوری بیتومین در کشور، صنایع جانبی وجود ندارد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "ایلام قطب فراوری بیتومین در کشور، صنایع جانبی وجود ندارد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید