آیا گوشت قرمز سرطان زاست؟

به گزارش مجله سرگرمی، یک متخصص رادیوتراپی و آنکولوژیوی گفت: بر اساس شواهد محدود از مطالعات نشان می دهد که ارتباط مثبت بین خوردن گوشت قرمز و ایجاد سرطان روده بزرگ و هم چنین شواهد استنباطی قوی وجود دارد.

آیا گوشت قرمز سرطان زاست؟

احمدرضا سبزاری در گفت وگو با خبرنگار خبرنگاران اظهار کرد: شواهد محدود به این معنی است که ارتباط مثبتی میان قرار دریافت در معرض عامل و سرطان مشاهده شده است، اما دیگر توضیحات برای این مشاهدات به طور فنی به نام شانس، تورش یا مخدوش نماینده قابل رد نیست.

وی اضافه نمود: منظور از گوشت قرمز، تمام بافت عضلانی پستانداران از جمله گوشت گاو، گوشت گوساله، گوشت گوسفند و بز است. گوشت فرآوری شده نیز گوشتی است که به وسیله نمک سود کردن، تخمیر، دودی کردن و یا سایر فرآیندها به ترکیبی تبدیل شده که عطر و طعم را بهبود بخشد. بیشتر گوشت فرآوری شده شامل گوشت گاو است اما گوشت فرآوری شده ممکن است حاوی گوشت قرمز دیگر مانند گوشت مرغ و یا گوشت های دیگر باشد.

سبزاری ادامه داد: نمونه هایی از گوشت فرآوری شده شامل هات داگ، ژامبون، سوسیس، گوشت های کنسرو شده و فرآورده های بر پایه گوشت و سس ها است.

وی اظهار کرد: یک کمیته مشورتی بین المللی در سال 2014 گوشت قرمز و گوشت فرآوری شده را به عنوان اولویت های مهم برای ارزیابی توسط برنامه IARC توصیه نموده است که این توصیه بر اساس مطالعات اپیدمیولوژیک اجرا شده و نشان می دهد افزایش کوچکی در خطر ابتلاء به چندین سرطان ممکن است با مصرف زیاد گوشت قرمز یا گوشت فرآوری شده همراه باشد.

این متخصص رادیوتراپی و آنکولوژی ادامه داد: گرچه این خطر کوچک است اما می تواند برای سلامت عمومی مهم باشد چراکه بسیاری از مردم در سراسر دنیا غذا مصرف می نمایند و در کشورهای کم درآمد و متوسط نیز مصرف گوشت قرمز افزایش می یابد.

سبزاری بیان نمود: گر چه برخی از سازمان های بهداشتی تا پیش از این توصیه می کردند که مصرف گوشت محدود گردد که این توصیه ها عمدتاً به کاهش خطر ابتلاء به سایر بیماری ها یاری می نماید. با توجه به این موارد برای IARC ارائه شواهد علمی معتبر در خصوص خطر ایجاد سرطان مرتبط با خوردن گوشت قرمز و گوشت فرآوری شده مهم بود.

این متخصص رادیوتراپی و آنکولوژی اظهار کرد: روش های پخت و پز در دمای بالا ترکیباتی را ایجاد می نمایند که ممکن است به خطر ایجاد سرطان یاری نمایند اما نقش آن ها هنوز کاملاً درک نشده است.

سبزاری ادامه داد: پخت و پز در دمای بالا و یا در تماس مستقیم با شعله یا سطح گرم، مانند کباب کردن یا سرخ کردن، باعث فراوری انواع خاصی از مواد شیمیایی سرطان زا مانند هیدروکربن های آروماتیک چند حلقه ای و آمین های آروماتیک هترو سیکل می شوند که با این وجود، داده های کافی برای گروه کاری IARC برای نتیجه گیری در خصوص اینکه آیا روش پخته شدن گوشت بر خطر ابتلاء به سرطان تأثیری دارد یا خیر وجود نداشته است.

وی با بیان اینکه گوشت فرآوری شده به عنوان گروه یک سرطان زا برای انسان طبقه بندی شد، اظهار کرد: این دسته زمانی استفاده می گردد که شواهد کافی در خصوص سرطان زایی در انسان وجود داشته باشد، به عبارت دیگر شواهد قانع نماینده ای وجود دارد که عامل سرطان زا است.

وی با اشاره به اینکه ارزیابی معمولاً بر اساس مطالعات اپیدمیولوژیک نشان دهنده پیشرفت سرطان در افراد در معرض است، اضافه نمود: در خصوص گوشت فرآوری شده، این طبقه بندی بر اساس شواهد کافی از مطالعات اپیدمیولوژیک است که خوردن گوشت فرآوری شده موجب سرطان کولورکتال (روده بزرگ) می گردد.

این متخصص رادیوتراپی و آنکولوژی اعلام کرد: گوشت فرآوری شده به عنوان علل سرطان مانند دخانیات و آزبست طبقه بندی شده است اما این بدان معنا نیست که همه آن ها به همان اندازه خطرناک هستند.

namit.ir: نامیت: مجله گردشگری و مسافرتی

malcom.ir: مالکوم: اخبار و رویدادهای ورزشی

lison.ir: لیسون: مجله هنر هفتم، سینما

منبع: خبرگزاری ایسنا
انتشار: 17 اردیبهشت 1401 بروزرسانی: 17 اردیبهشت 1401 گردآورنده: kurdeblog.ir شناسه مطلب: 12459

به "آیا گوشت قرمز سرطان زاست؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آیا گوشت قرمز سرطان زاست؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید