مهارت آموزی، با نهایت سرعت!

به گزارش مجله سرگرمی، خبرنگاران: کل ماجرا این است که بتوانید کارهایتان را تقسیم کنید و در انجام آن ها پیروز شوید. در محیط های کاری امروز، توانایی یادگیری سریع مهارت های جدید، بسیار اهمیت دارد. اما عادت های یادگیری معمولی که می شناسیم، سریع نیستند. اگر بتوانید مهارت هایی که می خواهید یاد بگیرید را به اجزای کوچک تر تقسیم کنید، می توانید سرعت یادگیری خود را بالا ببرید.

مهارت آموزی، با نهایت سرعت!

اما چرا؟ چون یادگیری خیلی از مهارت های سخت و پیچیده مثل یادگیری یکی از انواع ساز های موسیقی یا زبانی جدید فقط مجموعه ای از مهارت های کوچک تر است. با تقسیم این مهارت های عظیم به اجزای سازنده شان، نه تنها می توانید از پس انجام آن ها بربیایید؛ بلکه متوجه رابطه بین شان نیز می شوید.

نویسنده پرفروش، تیم فریس (Tim Ferriss)، چهارچوب موثری به نام (DiSSS) را پیشنهاد می نماید تا با یاری آن بتوانید بر چالش های یادگیری هر نوع مهارتی غلبه کنید. این چهارچوب چند بخش دارد:

  • واسازی:

    حداقل چیز هایی که می توانم یاد بگیرم کدامند که با آن ها آغاز کنم؟
  • انتخاب:

    روی کدام 20 درصد از مواد یادگیری باید تمرکز کنم تا بتوانم 80 درصد از نتیجه ای را که می خواهم به دست بیاورم؟
  • ترتیب گذاری:

    به چه ترتیبی باید یاد بگیرم؟
  • محکم کاری:

    چه کار هایی میتوانم انجام بدهم تا تضمین کنم که نتایج واقعی به دست می آورم و برنامه را دنبال می کنم؟

با سرمشق دریافت از استراتژی DiSSS پنج مرحله به شما معرفی می کنیم که با انجام آن ها می توانید هر مهارتی را به بخش های کوچک تر تقسیم کنید و سریع تر یاد بگیرید.

1. هدف معین کنید

دانستن هدف نهایی، اولین مرحله الزامی یادگیری است. هدف داشتن باعث می گردد در راستا خود ثابت قدم باشید، به خصوص در مواقعی که اوضاع سخت می گردد. پس مهم است که تا می توانید هدف سفت و سختی برای یادگیری پیدا کنید.

مثلاً فرض کنیم می خواهید زبان جدیدی یاد بگیرید. تا چه حد می خواهید به آن زبان مسلط شوید؟ نکته عالی ماجرا این است که خودتان می توانید تصمیم بگیرید! به عنوان مثال هدف تان می تواند این باشد که به درجه ای از تسلط در مکالمه برسید که بتوانید مکالمه ا 60 دقیقه ای با کسی که آن زبان، زبان مادریش است؛ داشته باشید. یا می توانید هدف کوچک تری انتخاب کنید. بستگی به خودتان دارد.

وقتی هدف خود را معین کردید، سعی کنید نیت عظیم تری که هدف تان از آن منشا می گیرد را معین کنید. چرا می خواهید این مهارت را یاد بگیرید، نه مهارت های دیگر را؟ اگر این مهارت را یاد گرفتید می خواهید با آن چه کار کنید؟

کوشش داوطلبانه برای یادگیری چیزی فقط به قصد یاد گرفتش به ندرت دوام می آورد. هیچ اشکالی ندارد جاه طلب باشید و هدف های عظیم تری برای خود انتخاب کنید.

2. هدف خود را به اجزای کوچک تر تقسیم کنید

در این مرحله واسازی آغاز می گردد. با تحقیق در خصوص مهارتی که می خواهید در آن استاد شوید آغاز کنید و هدف معین و نیتی را که برای خودتان معین نموده بودید، در نظر داشته باشید. هم زمان که در خصوص مهارت مورد علاقه خود تحقیق می کنید، تمام مولفه هایی را که در یادگیریش سهم دارند فهرست کنید. فرقی نمی نماید چقدر کوچک باشند، هر چندتا که می توانید معین کنید و اگر چیزی را از قلم انداختید نگران نباشید. ممکن است بعد از آغاز یادگیری، به برخی دیگر از مولفه های دخیل در آن مهارت پی ببرید. اما هدف این است که از همان ابتدا دیدگاه تحلیل گرانه داشته باشید.

به عنوان مثال اگر می خواهید مهارت سخنرانی کردن را بیاموزید، باید این خرده مهارت ها را اول یاد بگیرید:

  • زبان بدن
  • حرکات دست
  • ارتباط چشمی
  • نحوه راه رفتن
  • ارائه دادن
  • تن صدا و نحوه حرف زدن
  • سرعت حرف زدن

یاد دریافت تک تک این خرده مهارت ها به شما یاری می نماید به راحتی در هر کدام ماهر شوید. مهم تر از همه، یاری می نماید ببینید در کدام بخش باید تمرکز بیشتری به خرج دهید تا به هدف خود برسید.

3. به تمام بهانه هایی که ممکن است باعث شوند از کوشش دست بکشید فکر کنید

اولین هفته ها و حتی اولین روز های آغاز یادگیری یک مهارت جدید، از همه سخت تر است. آغاز یادگیری زمانی است که برای اولین بار با حجم انبوهی از کار هایی که نمی دانیم چطور باید آن ها را انجام دهیم رو به رو می شویم و بیشتر از هر وقت دیگری مستعدیم انگیزه خود را از دست بدهیم و از کوشش کردن دست بکشیم.

با خودتان روراست باشید و فهرستی از بهانه های ممکن تهیه کنید. سپس حداقل در 5 کوشش اول تان برای یادگیری، سعی کنید در دام بهانه هایی که فهرست کردید نیفتید. نیازی به گفتن نیست که خیلی از بهانه ها به خرده مهارت هایی که معین نموده بودید برمی گردند. مثلاً اگر می خواهید یک زبان جدید یاد بگیرید، ممکن است یکی از بهانه ها این باشد که، چون مجبورید هر بار با اتوبوس پیش معلم تان بروید، کمی برایتان سخت است. برای برطرف این مشکل در صورت امکان از معلم تان بخواهید 5 جلسه اول را به وسیله تماس تصویری و آنلاین به شما آموزش دهد.

تیم فریس (Tim Feriss) وقتی یاد گرفت که شنا کند، کاری مشابه انجام داد. دردی که احساس می کرد معین کرد در شرایط خاصی دچار مشکل تنفسی می گردد. فریس پیش بینی کرد که چگونه این امر ممکن است او را دل سرد و ناامید کند و باعث گردد که تسلیم گردد، بنابراین او شنا کاملاً غوطه وری را کشف کرد که نوعی آموزش شنا در آب های کم عمق محسوب می گردد.

همه ما در نهایت بی انگیزه می شویم. پس بهتر است قبل از این که اتفاق بیفتد نحوه مقابله با آن را بلد باشید. همان طور که می گویند پیش گیری بهتر از درمان است، سعی کنید از قبل برای بهانه گیری های خود آماده باشید.

4. روی 20 درصد تمرکز کنید

طبق اصل پارتو، 20 درصد از کوشش های شما منجر به 80 درصد نتیجه مطلوب خواهد شد. این همان جایی است که تقسیم کردن اهداف به اجزای کوچک تر اهمیت می یابد. از بین خرده مهارت هایی که معین کردید، تلسط بر کدام 5تای آن ها بیش تر از بقیه الزامی است؟

اگر گیتار یاد می گیرید، حفظ کردن 4 کوردی که بیشتر آهنگ های پاپ را می سازند از همه مهم تر است. اگر سعی دارید آشپز بهتری شوید، بهتر است اول در 3 تکنیک اصلی آن که بیشترین استفاده را دارد ماهر شوید. به عبارت دیگر، از بین خرده مهارت ها بر موثرترین مورد تمرکز کنید.

5. در هر زمان فقط روی یک خرده مهارت تمرکز کنید

حتی وقتی توجه به خرده مهارت ها را به 20 درصد کاهش دادید، ممکن است وسوسه شوید خرده مهارت های دیگر را امتحان کنید. خیلی از ما ها هنوز بر سر انجام هم زمان کار هایی که روش شان را نیز بلدیم دردسر داریم. پس کوشش برای یادگیری هم زمان مهارت های بیشتر فقط باعث می گردد کیفیت یادگیری کاهش یابد.

بسیاری از کسانی که مشغول یادگیری زبان جدیدند، هر هفته وسوسه می شوند در مکالمه یا نوشتن تسلط پیدا نمایند. در صورتی که هنوز باید اصول پایه دستور زبان را یاد بگیرند. پس هوشمندانه عمل کنید و صبر داشته باشید. یادتان باشد اولین مرحله یادگیری هر نوع مهارتی، تقسیم کردن آن به اجزای کوچک تر است. اگر این کار را درست انجام دادید، در راستا درست یادگیری قرار دارید.

توصیه نهایی

ادامه دادن مهم تر از آغاز کردن است! وقتی یادگیری مهارتی را آغاز می کنید، ممکن است بار ها خسته یا تسلیم شوید. اما نباید دست از کوشش کردن بردارید. روز هایی را که در آن استراحت یا تفریح می کنید هم بخشی از راستا یادگیری محسوب می شوند. پس لازم نیست عذاب وجدان بگیرید یا احساس بدی داشته باشید. در روز هایی که با دوستان تان سپری می کنید یا خوش می گذرانید انرژی جمع کنید وآن انرژی را روز بعد، صرف یادگیری کنید.

منبع: fastcompany

cruisero.ir: کشتی کروز: سفری لوکس و در عین حال مقرون به صرفه به اقیانوس ها

منبع: برترین ها
انتشار: 17 اردیبهشت 1401 بروزرسانی: 17 اردیبهشت 1401 گردآورنده: kurdeblog.ir شناسه مطلب: 97265

به "مهارت آموزی، با نهایت سرعت!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "مهارت آموزی، با نهایت سرعت!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید