آتش سوزی در کمین است

به گزارش مجله سرگرمی، نفیسه مجیدی زاده:آفتاب گرم و سوزان مرداد، علف ها و چوب های خشک، درخت های پوسیده،جنگل ها و مرتع های خالی از آب، وزش باد گرم و گهگاه صاعقه و... وقتی کنار هم قرار بگیرند، ممکن است آتش سوزی اتفاق بیفتد.

آتش سوزی در کمین است

البته هیچ کدام از این عوامل به اندازه یک اشتباه و بی احتیاطی انسانی نمی توانند احتمال آتش سوزی جنگل را بالا ببرند؛ بنا به آمارهای متعدد، تا کنون عامل اصلی بین 80 تا 95درصد آتش سوزی جنگل ها اشتباه و بی احتیاطی انسانی بوده است. ضمن این که تابستان فصل گردش و سفر است و بنابراین، همه عرصه های طبیعی و جنگلی در معرض خطرند! در این فصل گرم، یک بی توجهی ساده انسانی می تواند عامل آتش سوزی بزرگی گردد و البته بطری های شیشه ای و خرده شیشه ها هم در این اتفاق نقش بیش تری دارند. در این جا به چند مورد برای یاری به کاهش احتمال آتش سوزی جنگل ها اشاره می گردد.

1. خبرهای هواشناسی در خانه ما صندلی ویژه ای دارد، بخواهیم یا نخواهیم در جریان این خبرها هستیم: گرم ترین و خنک ترین نقطه کشور، احتمال بارش و رعد و برق و آب گرفتگی، بادهای گرم، گرد و غبار و جریان های پرفشار و کم فشار و... همه را بلدیم.

همین چند روز قبل، درست وقت شام، پدرم با این جمله که خب اخبار هواشناسی آغاز شد سکوت را مهمان سفره مان کرد و همه شنیدیم که از 15 تیر تا 15 مرداد قرار است اوج گرما و در حقیقت گرم ترین روزهای سال را تجربه کنیم.

در ادامه، خبرهایی از آتش سوزی جنگل ها در اروپا اعلام شد که علت آتش سوزی هنوز معلوم نبود. پدر گفت: معلوم است، عامل انسانی است. مادر گفت: اما جنگل ها وقتی خشک می شوند، خودبه خود هم می توانند آتش بگیرند و... اخبار هم که تمام شد مادرم گفت: خب فعلاً مسافرت لغو می گردد. و پدر پیشنهاد داد به خنک ترین منطقه ای که اخبار اعلام نموده، سفر کنیم.

2. من نمی دانستم که جنگل ها خودسوزی می نمایند؛ این را برادرم گفت که در یک گروه کوه نوردی، فعال است.

او حرف های مادرم را تأیید کرد و گفت که در جنگل های شمال کشور، در اثر وزش بادهای گرم خودسوزی اتفاق می افتد. افزایش گرما و خشکی شدید باعث خودسوزی علوفه مراتع (عمدتاً با گیاهان یک ساله) می گردد.

از سوی دیگر بادها هم می توانند عامل آغاز و گسترش آتش باشند؛ به خصوص بادهایـی که منشاء آن ها نواحـی خشـک باشد، باعث کاهش رطوبت در منطقـه می شوند و احتمال آتش سوزی را بالا می برند.

یک عامل مهم دیگر جرقه هایی است که در اثر سقوط سنگ و برخورد سنگ ها شکل می گیرند. حتی برخی معتقدند که گرمایش جهانی باعث افزایش شدت خشک سالی شده و در نتیجه باعث وقوع آتش سوزی های مکرر در مناطق جنگلی می گردد.

3. از اردیبهشت سال جاری مسئولان و فعالان محیط زیست درباره لزوم حفاظت از عرصه های طبیعی در برابر آتش سوزی های تابستانی، به طور متناوب هشدار داده اند. بر این اساس با توجه به بارش های متوالی سال جاری و رویش گیاهان خودرو به صورت یک پارچه در دشت ها و عرصه های طبیعی با گرمای تابستان و خشک شدن این گیاهان که حالا در برخی از نقاط کشور ارتفاعشان به یک متر رسیده ، آتش سوزی به عنوان بزرگ ترین خطر در کمین منابع طبیعی است. برای همین ضروری است که ما بیش تر مراقب باشیم؛ چون ظاهراً عامل اصلی نزدیک به 90 درصد آتش سوزی ها در منابع طبیعی و جنگل ها خطای انسانی است.

پس ضروری است بیش تر مراقب باشیم که بزرگ ترها ته سـیگار و کبریـت نیـم سـوخته را در جنگل و مرتـع پرتـاب ننمایند. یا وقتی می بینیم سـطح جنـگل و مرتـع پوشـیده از بـرگ یـا علف هـای خشـک است و درجـه حـرارت هـوا هم بالاسـت، آتش روشن نکنیم و اگر به آتش احتیاج داشتیم، قبـل از تـرک محل آتـش را کامل خامـوش کنیـم.

ظروف شیشه ای یا پلاستیکی را در جنگل و مرتـع رها نکنیم؛ چون حتی یک بطری آب معدنی حاوی چندین قطره آب یا بطری شیشه ای سالم یا شکسته، می تواند نور خورشید را متمرکز کند و مثل یک عدسی آتش ایجاد کند و اگر جایی این بطری ها را دیدیم می توانیم آن ها را جمع آوری و از منطقه دور کنیم.

اگر دست به دست هم بدهیم، می توانیم آمار آتش سوزی را در جنگل ها پایین بیاوریم.

cruisero.ir: کشتی کروز: سفری لوکس و در عین حال مقرون به صرفه به اقیانوس ها

منبع: همشهری آنلاین
انتشار: 17 اردیبهشت 1401 بروزرسانی: 17 اردیبهشت 1401 گردآورنده: kurdeblog.ir شناسه مطلب: 32909

به "آتش سوزی در کمین است" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آتش سوزی در کمین است"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید